Domač jabolčni čips

Hrustljav prigrizek.

Sestavine

– 1,5 žličke cimeta
– žlica rjavega sladkorja
– ščep soli
– 3 jabolka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 100 stopinj.

2. V posodici zmešamo cimet, sladkor in sol.

3. Jabolkom najprej izrežemo peščišče. Z ribežnom jih naribamo na tanke rezine. Rezine položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih posujemo z mešanico iz cimeta, sladkorja in soli.

4. Pečemo jih približno 30 minut, ravno toliko, da se začnejo zvijati, nato jih obrnemo in pečemo še 45 do 60 minut. Lahko tudi dlje, če so rezine debelejše.

5. Ko so rezine podobne čipsu, jih vzamemo iz pečice in ohladimo.

Poizkusite še: Namaz iz lešnikov in kakava

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed