Odprta Kuhinja

Domača majoneza s smrekovimi vršički

Majoneza
Odpri galerijo
A+   A-
Nadvse krasen dodatek mesnim jedem.


Sestavine



  • 2 žlički smrekovih vršičkov

  • žlička gorčice

  • žlička limonovega soka

  • 2 rumenjaka

  • ščep soli

  • 125 ml olja (najbolje iz koruznih kalčkov)


Priprava


Vse sestavine razen olja mešamo z električnim mešalnikom, nato v tankem curku prilivamo olje in nenehno mešamo, dokler ne porabimo vsega. Ponudimo ohlajeno.

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.5.2020 ob 16:05

Več iz te teme:

majonezasmrekovi vršički

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.