Domača majoneza s smrekovimi vršički

Nadvse krasen dodatek mesnim jedem.

Sestavine

  • 2 žlički smrekovih vršičkov
  • žlička gorčice
  • žlička limonovega soka
  • 2 rumenjaka
  • ščep soli
  • 125 ml olja (najbolje iz koruznih kalčkov)

Priprava

Vse sestavine razen olja mešamo z električnim mešalnikom, nato v tankem curku prilivamo olje in nenehno mešamo, dokler ne porabimo vsega. Ponudimo ohlajeno.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana