Domača majoneza s smrekovimi vršički

Nadvse krasen dodatek mesnim jedem.

Sestavine

  • 2 žlički smrekovih vršičkov
  • žlička gorčice
  • žlička limonovega soka
  • 2 rumenjaka
  • ščep soli
  • 125 ml olja (najbolje iz koruznih kalčkov)

Priprava

Vse sestavine razen olja mešamo z električnim mešalnikom, nato v tankem curku prilivamo olje in nenehno mešamo, dokler ne porabimo vsega. Ponudimo ohlajeno.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed