Domače hot dog štručke, nove zvezde piknikov
Odpri galerijo
A+ A-
Kupljene so sicer sprejemljive, a ko pokusiš domače, poti nazaj ni. Da ne govoriva o vseh ohih in ahih, ki jih bo sprožila košarica svežih štručk na mizi. Že zaradi tega se splača! (Aja, pa pomaga, da so simpl kot pasulj.)
Hot dog štručke
Testo
- 500 g moke
- 100 ml mlačne vode
- 100 ml olja
- 150 ml mlačnega mleka
- žlica sladkorja
- žlička soli
- vrečka suhega kvasa (7 g)
Drugo
- jajce, žlica mleka
- črni in/ali beli sezam
Priprava
- Testo: v posodo stresemo moko in dodamo sladkor, sol in suhi kvas.
- Prilijemo vodo, mleko in olje, nato sestavine zmešamo. Testo gnetemo, da postane gladko, prožno in voljno – s kuhinjskim robotom to traja 6–8 minut.
- Posodo s testom nato pokrijemo s folijo ali vlažno krpo in jo postavimo na toplo. Vzhaja naj toliko časa, da naraste na dvojno prostornino, približno uro.
- Oblikovanje in peka: testo zvrnemo na pomokano površino in ga razdelimo na 6 enako velikih delov, vsakega pa oblikujemo v kroglico, jo razvaljamo v podolgovato elipso, ki jo nato počez zvijemo v štručko.
- Štručke zbiramo na pekaču s papirjem za peko, obrnjene s »šivom« navzdol.
- Pokrijemo jih in pustimo vzhajati 30 minut. Pred peko jih premažemo z mešanico jajca in žlice mleka. Posujemo jih s črnim ali belim sezamom.
- Štručke pečemo 15–20 minut pri 180 stopinjah.
Priporočamo še: Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki
Datum Objave: 29.4.2024 ob 08:04