Odprta Kuhinja

Domače hot dog štručke, nove zvezde piknikov

Hot dog štručke, nove zvezde piknikov
Odpri galerijo
A+   A-
Kupljene so sicer sprejemljive, a ko pokusiš domače, poti nazaj ni. Da ne govoriva o vseh ohih in ahih, ki jih bo sprožila košarica svežih štručk na mizi. Že zaradi tega se splača! (Aja, pa pomaga, da so simpl kot pasulj.)

Hot dog štručke

Testo

 • 500 g moke
 • 100 ml mlačne vode
 • 100 ml olja
 • 150 ml mlačnega mleka
 • žlica sladkorja
 • žlička soli
 • vrečka suhega kvasa (7 g)

Drugo

 • jajce, žlica mleka
 • črni in/ali beli sezam

Priprava

 1. Testo: v posodo stresemo moko in dodamo sladkor, sol in suhi kvas.
 2. Prilijemo vodo, mleko in olje, nato sestavine zmešamo. Testo gnetemo, da postane gladko, prožno in voljno – s kuhinjskim robotom to traja 6–8 minut.
 3. Posodo s testom nato pokrijemo s folijo ali vlažno krpo in jo postavimo na toplo. Vzhaja naj toliko časa, da naraste na dvojno prostornino, približno uro.
 4. Oblikovanje in peka: testo zvrnemo na pomokano površino in ga razdelimo na 6 enako velikih delov, vsakega pa oblikujemo v kroglico, jo razvaljamo v podolgovato elipso, ki jo nato počez zvijemo v štručko.
 5. Štručke zbiramo na pekaču s papirjem za peko, obrnjene s »šivom« navzdol.
 6. Pokrijemo jih in pustimo vzhajati 30 minut. Pred peko jih premažemo z mešanico jajca in žlice mleka. Posujemo jih s črnim ali belim sezamom.
 7. Štručke pečemo 15–20 minut pri 180 stopinjah.

Priporočamo še: Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki

Datum Objave: 29.4.2024 ob 08:04

Več iz te teme:

kruhhot dog štručkepiknik

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.