Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki
Naj vam prišepnemo: to so v resnici čevapčiči. Ti bodo največje veselje, če jih boste po hitrem postopku spremenili v mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.
Mesne kroglice s špageti
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g čevapčičev
- paket špagetov
Paradižnikova omaka
- srednje velika čebula
- 3 stroki česna
- pločevinka pelatov v koščkih (450 g)
- začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, bazilika, origano, majaron
Priprava
1. Iz mase za čevapčiče oblikujemo kroglice. Velikost prilagodimo okusu: en čevapčič je lahko ena kroglica (tako smo delali mi), lahko pa iz njega naredimo tudi dve ali tri manjše.
2. Kroglice na ponvi z malo maščobe hitro opečemo, da dobijo skorjico. Pri večjih bo trajalo približno 10 minut. Preložimo jih na krožnik.
3. V isto ponev stresemo nasekljano čebulo in jo posteklenimo. Nato dodamo sesekljan česen, da zadiši, in pločevinko pelatov. Začinimo in v omako vrnemo še mesne kroglice. Kuhamo 15 minut, vsake toliko premešamo.
4. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Stresemo jih v posodo s pripravljenimi kroglicami in postrežemo.
Namig: Takšna omaka je odlična tudi s krompirjevim pirejem.
Recept sta testirali Neli Selan in Lee Sterle iz Centra kulinarike in turizma Kult 316.
Fotografija: Sonja Ravbar