Odprta Kuhinja

Najboljša bližnjica do mesnih kroglic v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Uporabno kot ideja za hitro kosilce med tednom ali ko nam piknik odnese dež.

 

 


Naj vam prišepnemo: to so v resnici čevapčiči. Ti bodo največje veselje, če jih boste po hitrem postopku spremenili v mesne kroglice v paradižnikovi omaki s špageti. Recept, ki bo najverjetneje za večno ostal del vašega železnega repertoarja kot najljubša bližnjica do te jedi.

 

 

 

Mesne kroglice s špageti

 

 


  • 2 žlici oljčnega olja

  • 500 g čevapčičev

  • paket špagetov


  •  


Paradižnikova omaka

 

 


  • srednje velika čebula

  • 3 stroki česna

  • pločevinka pelatov v koščkih (450 g)

  • začimbe: sol, poper, mleta rdeča paprika, bazilika, origano, majaron


  •  

 

 

Priprava


1. Iz mase za čevapčiče oblikujemo kroglice. Velikost prilagodimo okusu: en čevapčič je lahko ena kroglica (tako smo delali mi), lahko pa iz njega naredimo tudi dve ali tri manjše.

2. Kroglice na ponvi z malo maščobe hitro opečemo, da dobijo skorjico. Pri večjih bo trajalo približno 10 minut. Preložimo jih na krožnik.

3. V isto ponev stresemo nasekljano čebulo in jo posteklenimo. Nato dodamo sesekljan česen, da zadiši, in pločevinko pelatov. Začinimo in v omako vrnemo še mesne kroglice. Kuhamo 15 minut, vsake toliko premešamo.

4. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Stresemo jih v posodo s pripravljenimi krog­licami in postrežemo.

 

 

 
Namig: Takšna omaka je odlična tudi s krompirjevim pirejem.


Recept sta testirali Neli Selan in Lee Sterle iz Centra kulinarike in turizma Kult 316.
Fotografija: Sonja Ravbar

 

Datum Objave: 14.5.2021 ob 06:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj