Odprta Kuhinja

Domači »čevapčiči« z ekstra gorčico

Odpri galerijo
A+   A-
Najprej nastopi pečica, nato še gorčica.



Niso ražnjiči, niso kebab, so oboje in več. Najbolj pomembno pa je, da je ta jed svež vetrič med recepti, ki bodo vladali ob otvoritvi sezone piknikov.

Za približno 15 kosov.

Nabodala



  • 500 g mletega puranjega mesa (kupimo že mleto)

  • 1 čebula, žlička suhega česna

  • 1 jajce

  • 25 g zdroba

  • sol, poper po okusu

  • 2 žlici nasekljanih zelišč: peteršilj, origano, timijan, rožmarin, šetraj in komarček

  • lupinica pol limone

  • za noževo konico rdeče mlete paprike ali čilija

  • 15 rezin slanine (rolane, hamburške ...)


Gorčica

  • 140 g gorčice iz kozarčka (nevtralne, brez dodatkov)

  • 2 žlici nasekljanih svežih listov: pehtran, peteršilj, drobnjak

  • za noževo konico suhega česna

  • lupinica pol limone


Priprava


1. Najprej se lotimo mesa: čebulo drobno nasekljamo, nato dodamo vse sestavine razen slanine in z roko premešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, da se sokovi in okusi prepojijo. Še bolje bo, če pripravimo zjutraj in pustimo stati do kosila.

2. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

3. Iz mase oblikujemo čevapčič, ki ga ovijemo v slanino, v sredino pa potisnemo palčko ter položimo na pekač.

4. Ko porabimo vso maso, potisnemo pekač v pečico in pečemo 30 minut, nato za 5 minut povečamo temperaturo na 210 stopinj.

5. V tem času pripravimo gorčico po lastnem okusu: zelišča z nožem drobno nasekljamo, limonovo lupinico naribamo na drobno. Pomešamo vse sestavine med seboj in po potrebi kaj dodamo.

6. Pečene čevapčiče zložimo na krožnik in ponudimo ob začin­jeni gorčici in sveži zelenjavi.

Priporočamo še: Najboljši način za rezanje drobnjaka (VIDEO)

Datum Objave: 4.5.2021 ob 08:05

Več iz te teme:

piknikgorčicačevapčičinabodala

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.