Odprta Kuhinja

Domači jagodni puding z bezgom

Puding
Odpri galerijo
A+   A-
Krasen posladek iz kozarčka, s katerim poustvarimo spomine na otroštvo, ko nas je po enolončnici razveselil jagodni puding, prelit z domačim sirupom.


Sestavine za 4 porcije  • 250 g aromatičnih jagod

  • 1 bezgov cvet

  • 450 ml mleka

  • 4 žlice koruznega škroba ali moke

  • 2 rumenjaka

  • 40 g sladkorja (oz. odvisno od jagod)


Priprava


1. Jagode pretlačimo, dodamo sladkor in osmukan bezeg ter na kratko podušimo. Izberemo jagode z močno aromo, ki niso preveč vodene, ampak bolj »goste«.

2. Rumenjaka razžvrkljamo in dodamo nekaj žlic mleka ter koruzni škrob. Dobro premešamo, prelijemo v mleko in zakuhamo puding. Ves čas je treba mešati z metlico, da se ne prime posode.

3. Ko je puding kuhan, dodamo jagodni pire, vse skupaj premešamo in nalijemo v kozarce.
Priporočamo še: Trapasto preprost sirni kolač, ki bo postal vaša stalnica

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.6.2020 ob 08:06

Več iz te teme:

jagodepudingjagodni puding

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.