Odprta Kuhinja

Drobnjakovi masleni šarklji

A+   A-
Pomladno.



Potrebujete silikonske modele premera 11 cm. Za 8 šarkljev.

Sestavine


- šopek drobnjaka
- 100 g mletih mandljev
- 400 g moke (mehka pirina)
- 10 g vinskega kamna
- 75 ml sladke smetane (nestepene)
- 6 jajc, 100 g sladkorja
- ščepec soli, 320 g masla
- sladkor v prahu za posip

Priprava


1. Vključimo pečico na 180 stopinj.

2. Stopimo maslo in medtem nasekljamo drobnjak; mandlje, moko in vinski kamen premešamo med seboj.

3. Stopljeno maslo, sladkor, jajca, smetano in sol razžvrkljamo skupaj.

4. Med mešanjem v rumenjakovo tekočino počasi dodajamo moko. Vse skupaj počasi premešamo na roke ali pri majhni hitrosti z električnim mešalnikom. Vmešamo drobnjak.

5. Napolnimo modelčke (če so silikonski, jih ne pomažemo z maščobo) in pečemo 25–30 minut. Še vroče posipamo s sladkorjem v prahu.
Preberite še: Kako očistiti žar

Fotografije: Eva Legiša
Recepti: Mirjam Grilc
Datum Objave: 25.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

drobnjakšarklji

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja