Drobnjakovi masleni šarklji

Pomladno.

Potrebujete silikonske modele premera 11 cm. Za 8 šarkljev.

Sestavine

– šopek drobnjaka
– 100 g mletih mandljev
– 400 g moke (mehka pirina)
– 10 g vinskega kamna
– 75 ml sladke smetane (nestepene)
– 6 jajc, 100 g sladkorja
– ščepec soli, 320 g masla
– sladkor v prahu za posip

Priprava

1. Vključimo pečico na 180 stopinj.

2. Stopimo maslo in medtem nasekljamo drobnjak; mandlje, moko in vinski kamen premešamo med seboj.

3. Stopljeno maslo, sladkor, jajca, smetano in sol razžvrkljamo skupaj.

4. Med mešanjem v rumenjakovo tekočino počasi dodajamo moko. Vse skupaj počasi premešamo na roke ali pri majhni hitrosti z električnim mešalnikom. Vmešamo drobnjak.

5. Napolnimo modelčke (če so silikonski, jih ne pomažemo z maščobo) in pečemo 25–30 minut. Še vroče posipamo s sladkorjem v prahu.

Preberite še: Kako očistiti žar

Fotografije: Eva Legiša
Recepti: Mirjam Grilc

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed