Enolončnica z ohrovtom

Odpri galerijo
A+ A-
Zima je čas jedi na žlico, bolj ali manj gostih in krepkih, ki so odlična samostojna jed.
Sestavine (za 4 osebe)
- 0,5 glave ohrovta ali ustrezno količino kodrolistnega ohrovta
- 1,5 para klobas za kuhanje
- 10 dag slanine
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 3 krompirje
- 1 liter jušne osnove
- olje
- sol, poper
- lovor, kumina
Priprava
1. Klobaso olupimo, nadrobimo na manjše koščke in rjavo zapečemo na olju. Meso poberemo iz lonca in spravimo na toplo. Če je v loncu ostalo preveč maščobe, jo odlijemo.
2. Slanino narežemo na koščke, čebulo in česen nasekljamo. Vse skupaj prepražimo na olju, da čebula postekleni. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo začimbe in na kocke narezan krompir ter kuhamo, dokler se ne zmehča.
3. Nekaj krompirja pretlačimo, da bo juha gosta, in dodamo še na trakove narezan ohrovt ter klobaso. Kuhamo, dokler ni ohrovt mehak, približno petnajst minut.
Preberite še: Koraki do najboljših enolončnic
Besedilo: A. K.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 7.2.2018 ob 08:02