Finske vetrnice
Odpri galerijo
A+ A-
Tako enostavni in tako božansko dobri piškotki!
Sestavine
- 250 g masla sobne temperature
- 250 g rikote
- 250 g moke
- marmelada
- jajce za premaz
Priprava
1. Maslo in moko obdelamo s prsti, da nastanejo drobtine.
2. Dodamo še rikoto in zamesimo testo.
3. Testo oblikujemo v kroglo, jo nekoliko sploščimo in zavijemo v folijo. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.
4. Pečico vključimo na 220 stopinj. Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate. Vsak vogal zarežemo proti sredini, a ne do konca. Na sredino nadevamo pol žličke marmelade in stisnemo skupaj vsak drugi vogal (da bodo med peko zdržali skupaj, jih premažemo z jajcem), da dobimo obliko vetrnice. Marmelado pa lahko, tako kot na fotografiji, dodamo šele, ko vogale že stisnemo skupaj.
5. Vetrnice lahko še premažemo z jajcem in pečemo 13 minut.
Poskusite še: Domači linški piškoti
Fotografije: Thinkstock
Datum Objave: 18.12.2017 ob 14:12