Finske vetrnice

Tako enostavni in tako božansko dobri piškotki!

Sestavine

– 250 g masla sobne temperature
– 250 g rikote
– 250 g moke
– marmelada
– jajce za premaz

Priprava

1. Maslo in moko obdelamo s prsti, da nastanejo drobtine.

2. Dodamo še rikoto in zamesimo testo.

3. Testo oblikujemo v kroglo, jo nekoliko sploščimo in zavijemo v folijo. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.

4. Pečico vključimo na 220 stopinj. Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate. Vsak vogal zarežemo proti sredini, a ne do konca. Na sredino nadevamo pol žličke marmelade in stisnemo skupaj vsak drugi vogal (da bodo med peko zdržali skupaj, jih premažemo z jajcem), da dobimo obliko vetrnice. Marmelado pa lahko, tako kot na fotografiji, dodamo šele, ko vogale že stisnemo skupaj.

5. Vetrnice lahko še premažemo z jajcem in pečemo 13 minut.

Poskusite še: Domači linški piškoti

Fotografije: Thinkstock

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.