Odprta Kuhinja

Fritule na hitro

Odpri galerijo
A+   A-
Recept je zelo preprost, pri­prava hitra in iz sestavin, ki so navadno doma.


Nam se že sline cedijo po pustnih dobrotah, vam ne? Vadimo s tem receptom, ki vam ne bo vzel več kot 15 minut. Za 30 mišk. Priprava: 5 minut, čas cvrtja: po 2 minuti.

Fritule



  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • ščep soli

  • 8 zvrhanih žlic moke

  • 1–2 žlički pecilnega praška

  • 2 dl jogurta

  • jajce

  • žlica žganja ali ruma


Priprava


1. V skledo damo jajce, jogurt, vaniljev sladkor, žganje in sol ter zmešamo z metlico.

2. Postopno dodajamo moko s pecilnim praškom in gladko premešamo.

3. V široko posodo nalijemo olje, ki naj bo vsaj 2 prsta visoko. Segrejemo do 170 stopinj.

4. Žličko pomočimo v vroče olje, z njo zajamemo testo in ga vstavimo v vroče olje. Če se preveč razleze, dodamo še žlico moke. Tako naredimo miške.

5. Ocvrte miške poberemo iz vročega olja in na prtiču odcedimo. Potresemo s sladkorjem v prahu in še tople ponudimo.
Priporočamo še: 3 novi recepti za miške: jabolčne, rožičeve in jogurtove s pehtranom

 Naslovna fotografija: Getty Images

Datum Objave: 22.1.2021 ob 15:01

Več iz te teme:

miškepustno cvrtjefritule

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.