Odprta Kuhinja

Goveji zrezki s šalotko

Odpri galerijo
A+   A-
Meso v prefinjeni družbi.


Sestavine


- 2 biftka
- 350 g šalotk
- 2 koščka masla
- 4 žlice olja
- med
- sol in poper

Priprava


1. Šalotke olupimo, pazimo, da ne odstranimo konic. Nad zmernim ognjem jih približno 20 minut pražimo na maslu, ki smo mu dodali 2 žlici olja. Šalotke morajo postekleneti in postati bledo zlate barve.

2. Dodamo med in pustimo 5 minut, da karamelizira.

3. V drugi ponvi na močnem ognju spečemo meso, po 2 do 3 minute na vsaki strani.
Priporočamo še: Svinjske ruladice s proseno kašo

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 17.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

mesne jedigovedinazrezekšalotka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja