Goveji zrezki s šalotko

Meso v prefinjeni družbi.

Sestavine

– 2 biftka
– 350 g šalotk
– 2 koščka masla
– 4 žlice olja
– med
– sol in poper

Priprava

1. Šalotke olupimo, pazimo, da ne odstranimo konic. Nad zmernim ognjem jih približno 20 minut pražimo na maslu, ki smo mu dodali 2 žlici olja. Šalotke morajo postekleneti in postati bledo zlate barve.

2. Dodamo med in pustimo 5 minut, da karamelizira.

3. V drugi ponvi na močnem ognju spečemo meso, po 2 do 3 minute na vsaki strani.

Priporočamo še: Svinjske ruladice s proseno kašo

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana