
Najboljša krompirjeva jed!
Sestavine
– 800 g krompirja
– 50 g moke
– 1 l mleka
– 20 g masla
– 1,5 dcl smetane
– sol, poper
– muškatni orešček
– 2 rumenjaka
Priprava
1. Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele rezine.
2. V posodo vlijemo mleko, ga solimo in v njem skuhamo krompir skoraj do mehkega.
3. V ognjevarno posodo, namazano z maslom, naložimo rezine krompirja, da se prekrivajo kot opeke na strehi.
4. Zmešamo smetano, moko in rumenjaka, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Zmes prelijemo čez krompir.
5. Narastek pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno pol ure, da zlato porjavi.
6. Narežemo ga na kose in postrežemo še vročega.
Priporočamo še: Pet nasvetov za najboljši ocvrt krompirček
Recept: Polona Ramšak
Fotografija: Thinkstock