Grozdni džem s figami
Odpri galerijo
A+ A-
Ponujenega ob siru ali kot preliv na sladoledu se ne bo nihče branil.
Sestavine
- 1 kg belega sladkega grozdja in dodatno 100 g grozdnih belih jagod
- 100 ml vode
- 600 g svetlih fig
- pol limone, narezane na kolobarje
- 400 g sladkorja (lahko manj)
Priprava
1. Grozdje operemo in damo v posodo, dolijemo vodo in začnemo kuhati.
2. Po približno 20 minutah ga dobro pretlačimo skozi sito, da izločimo peške in lupine.
3. Dobljeni tekočini dodamo narezane fige in cele grozdne jagode ter sladkor.
4. Kuhamo počasi nekaj ur (vmes lahko ugasnemo in pustimo počivati, nato nadaljujemo), da izhlapi odvečna tekočina. Ko ne bodo več nastajale pene in se bo začela masa gostiti, dodamo limono, narezano na kolobarje, pokuhamo še na kratko, nato prelijemo v ogrete kozarčke, dobro zapremo ter počasi ohlajamo.
Priporočamo še: Domač jabolčni čips
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 3.9.2018 ob 15:09