Odprta Kuhinja

Hitra čokoladna sladica, za katero potrebujete tri sestavine

Foto: NoirChocolate/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Lahko bi rekli, da bolj preprosto ne gre. Predlagali bi pa tudi, da zraven postrežete zvrhano kepico vaniljevega sladoleda.

Obožujemo recepte, kjer je le nekaj sestavin dovolj, da iz njih pripravimo odlične grižljaje. Seveda v kuhinji nadvse radi ustvarjamo in eksperimentiramo, pri tem pa v lonec mečemo najrazličnejše možne komponente. A včasih je preprosto najboljše. Sploh v vročih dneh, ko za preveč kompleksne jedi pogosto zmanjka energije. 

Danes zato razkrivamo recept za izjemno preprosto sladico, ki jo lahko hitro pripravimo takrat, ko nam pade sladkor, košček čokolade pa ne bo zadostil našim željam. Takrat, ko si želimo, da je sladica različnih tekstur, ravno prav sladka, zraven pa še malce hrustljava. In takrat, ko doma na zalogi nimamo na razpolago veliko sestavin, v trgovino pa se nam ne ljubi.

To sladico bomo pripravili takrat, ko bomo imeli v hladilniku listnato testo, na zalogi pa še banane in čokolado. In to bo dovolj, da iz nič v nekaj minutah pričaramo odlično sladico, ki jo lahko spečemo v pečici, če imamo ravno prižgan žar, pa bo izjemno hitro nared tudi na ognju. 

Prepričani smo, da boste nad njo navdušeni, predlagamo pa tudi, da jo postrežete s kepico vaniljevega sladoleda, ki bo sladico dvignila še stopničko višje. Čeprav ste zanjo vse skupaj porabili le pičlih 15 minut.

Sestavine

  • 400 g listnatega testa
  • 3 banane
  • 100 g čokolade
  • jajce

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Po pultu razgrnemo zavitek listnatega testa ter ga razrežemo na nekaj centimetrov debele trakove. 
  2. Olupimo banane in jih z žlico nekoliko izdolbemo, da bomo vanje lahko nadevali čokolado. Sladke koščke položimo v vdolbinico, nato pa okrog banane enakomerno ovijemo listnato testo. 
  3. Stepemo jajce, mu dodamo nekaj kapljic vode in premešamo. S tem premažemo ovito listnato testo, banane položimo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko, ter vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, dokler testo ni hrustljavo zapečeno. Po želji lahko po vrhu prelijemo s čokoladnim namazom, posujemo z oreščki in dodamo kepico sladoleda. 

Datum Objave: 14.8.2024 ob 08:08

Več iz te teme:

hitro in preprostosladicebanane

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.