www.slovenskenovice.si:  To je bilo zadnje Pušenjakovo sporočilo, oglasil se je njegov prijatelj
Odprta Kuhinja

Hitra sladica med tednom: recept za domači puding

Odpri galerijo
A+   A-
Diplomatski posladek z omako iz sliv.



To je preprosta sladica, puding, ki ga serviramo z žlico v skledici, krožniku ali celo v kozarcu, pridevnik diplomatski pa si je priboril z elegantnim spojem in poenostavitvijo priprave za lep končni vtis.

Omaka iz sliv



  • 50 g rjavega sladkorja

  • 500 g sliv brez koščic

  • 100 ml rdečega močnega vina

  • sok in lupinica večje pomaranče


Puding



  • 300 g mletih piškotov (ne preveč sladkih)

  • 100 ml mleka

  • 150 ml sladke smetane

  • 50 ml ruma

  • 2 rumenjaka

  • 2 žlici sladkorja


Priprava


1. Najprej pripravimo omako: sladkor stresemo v ponev in pustimo, da se popolnoma stopi, nato dodamo slive, premešamo in pustimo dve do tri minute, da se pokuhajo.

2. Primešamo pomarančni sok in lupinico ter čez kratek čas še vino in pustimo slabih 15 minut na majhnem ognju, vendar večkrat premešamo. Kuhano postavimo na stran in pripravimo puding.

3. Pripravimo puding: vzamemo nizko posodo ali širši globok krožnik, nato vanj stresemo mlete piškote in jih prelijemo z mešanico mleka in ruma.

4. Rumenjake in sladkor stepamo toliko časa, da dobimo bledo kremo.

5. Stepemo sladko smetano, da je čvrsta, in jo vmešamo k rumenjakom.

6. Na piškote nadevamo omako iz sliv in nato obogateno smetano z rumenjaki.
Priporočamo še: 5 dejstev o slivah, ki jih je vredno spoznati

Na portalu Delo in dom danes pišejo: 7 pogostih okrasnih rastlin, ki so strupene
Datum Objave: 26.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: