Odprta Kuhinja

Hitre karamelizirane slive iz pečice

Odpri galerijo
A+   A-
Ko smo se jih najedli do sitega in se napokali slivovih cmokov ter skuhali sladko ozimnico, je čas, da poskusimo še nekaj pregrešno dobrega – karamelizirane slive.


Sestavine


- 8 velikih sliv
- 8 žličk rjavega sladkorja
- ščep cimeta

Priprave


1. Slive prerežemo na pol in odstranimo koščice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, s prerezano stranjo navzgor. Potresemo jih s sladkorjem, ki smo ga pomešali s cimetom. V pečici, ogreti na 190 stopinj, jih pečemo okrog 20 minut oziroma toliko časa, dokler niso mehke. Postrežemo s kepico sladoleda ali grškim jogurtom, ki smo mu primešali žličko medu.
Preberite še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak
Datum Objave: 4.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

slivekaramelizirane slive

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja