Hitre karamelizirane slive iz pečice

Ko smo se jih najedli do sitega in se napokali slivovih cmokov ter skuhali sladko ozimnico, je čas, da poskusimo še nekaj pregrešno dobrega – karamelizirane slive.

Sestavine

– 8 velikih sliv
– 8 žličk rjavega sladkorja
– ščep cimeta

Priprave

1. Slive prerežemo na pol in odstranimo koščice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, s prerezano stranjo navzgor. Potresemo jih s sladkorjem, ki smo ga pomešali s cimetom. V pečici, ogreti na 190 stopinj, jih pečemo okrog 20 minut oziroma toliko časa, dokler niso mehke. Postrežemo s kepico sladoleda ali grškim jogurtom, ki smo mu primešali žličko medu.

Preberite še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed