Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Takšna, kot jo pripravijo Italijani.

Če jo shranite, boste z njo lahko vedno izboljšali mineštre, testenine, pice in še kaj. Zamrznite jo v manjših delih, da jo boste lahko kadarkoli vrgli v lonec z dolgočasnimi zimskimi sestavinami.

Sestavine

– 1 kg zelo zrelega paradižnika
– 4 stroki česna
– 1 večje steblo zelene
– 1 koren
– 1 čebula
– oljčno olje
– sol
– poper
– 1 žlica sladkorja
– šopek bazilike, origana ali timijana

Priprava

1. Zeleno, koren in čebulo nasekljamo zelo na drobno in sotiramo na oljčnem olju, da se zmehča.

2. Dodamo nasekljan paradižnik in nariban česen ter pustimo, da vre še kakšnih 10 minut.

3. Dodamo zelišča, sol, poper in spasiramo s paličnim mešalnikom. Če je omaka preredka, pustimo, da vre do želene gostote. Dlje, kot bo brbotala, bolj bogatega okusa bo.

4. Omako ohladimo, razdelimo po posodicah in zamrznemo. Lahko pa jo tudi shranimo v kozarce.

Priporočamo še: Zeljne krpice Urške Fartelj

Fotografija: Mateja Delakorda

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed