Odprta Kuhinja

Hitre orehove palčke

A+   A-
Zamesiš, razval­jaš in razrežeš, nato pa pustiš vzhajati in spečeš. Najboljše so z maslom in medom.



Sveže orehove palčke so res fino mehke. Nekaj sem jih shranila za naslednji dan, a so se mi zdele že malce presuhe. To lahko kaj hitro rešiš s kakim dobrim namazom (ali v mojem primeru spet z maslom), ampak dejstvo je, da so prvi dan najboljše.

Orehove palčke



  • 100 g pirine moke

  • 100 g bele moke

  • 50 g ržene moke

  • 90 g narezanih orehov

  • 12 g svežega kvasa

  • pol žličke soli

  • 3 žlice orehovega olja

  • 1,5 dl tople vode

  • žlička sladkorja

  • žlička moke


Preberite še: Vsi triki za popoln izgled hlebčka kruha

Priprava


1. V posodici zmešamo nadrobljen svež kvas, žličko sladkorja, žličko moke in toplo vodo. Pustimo, da kvasec začne delovati.

2. Zmešamo vse moke: pirino, belo in rženo. Dodamo grobo narezane orehe in sol. Prilijemo kvasec in orehovo olje. Zgnetemo testo. Če je presuho, dodamo žlico tople vode, če je preveč lepljivo, dodamo malce moke.

3. Testo na pomokani površini razval­jamo v pravokotnik, na centimeter debelo, in navpično narežemo na paličice. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, malo pomažemo z vodo in posujemo z lanenim semenom in sezamom.

4. Pustimo, da na toplem malce vzhajajo (20–30 minut).

5. Pekač damo v ogreto pečico in na 200 °C pečemo 15–17 minut.
Priporočamo še: Kruhek z origanom in paradižnikom

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 19.4.2021 ob 06:04

Več iz te teme:

kruhorehi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja