Odprta Kuhinja

Hitri rezanci s šunko in jajci

dav_vivid
Odpri galerijo
A+   A-
Knjižne police, ki so založene s kulinarično literaturo, že od konca minulega leta vabijo z novim prevodom kuharske uspešnice 5 sestavin.

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

Sestavine za dve osebi


- 150 g jajčnih rezancev
- 4 mlade čebule
- 100 g pečene šunke
- 2 žlički karija v prahu
- 2 veliki jajci

Priprava


1. Rezance po navodilih na embalaži skuhamo v loncu vrele vode, nato jih odcedimo in prihranimo skodelico vode od kuhanja. Medtem tanko narežemo mlado čebulo in šunko.

2. Šunko dodamo v ponev s premazom proti prijemanju, pristavimo na zmeren ogenj, skupaj z 1 žlico oljčnega olja in karijem v prahu.

3. Medtem razžvrkljamo jajci. Ko je šunka zlatorjava, dolijemo jajci in ju z gumijasto lopatko mešamo po ponvi, dokler se ne začneta strjevati.

4. Takrat vmešamo rezance in večino mlade čebule. Pretresamo na štedilniku 2 minuti, nato pa solimo in popramo po okusu, po potrebi razredčimo z malo prihranjene vode od kuhanja.

5. Razdelimo na krožnika, povrhu potresemo preostanek mlade čebule in pokapamo z žličko ekstradeviškega oljčnega olja.

Recept in fotografija: Iz knjige Jamie Oliver: 5 sestavin
Datum Objave: 23.12.2019 ob 07:12

Več iz te teme:

rezanciJamie Oliver

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.