Odprta Kuhinja

Hitro kosilo s piščancem, testeninami in sirom iz ene ponve

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Priprava tega okusnega obroka vam bo vzela pičle pol ure, umazali pa boste le en lonec.


Poiskali smo nov recept za hitro kosilo, da bo s pripravo obrokov čim manj dela. Tokrat smo izbrali testenine s piščancem in obilico parmezana. Krepak obrok, ki bo razvajal naše brbončice in dodobra napolnil želodček, od nas pa zahteval čisto malo truda.

Tudi s pomivanjem ne bo veliko dela, saj bomo potrebovali le eno ponev, v kateri se bodo skuhale tudi testenine. To je obrok, ki nas bo za trenutek popeljal v Italijo, nato pa nam sitim pustil, da uživamo v toplih sončnih žarkih. Pa kar začnimo s pripravo!

Sestavine



  • 4 kosi piščančjih prsi

  • pb. 700 ml domače paradižnikove omake (če imamo domačo, super, sicer pa bo tudi tista iz trgovine odlično odigrala svojo vlogo)

  • 300 gramov testenin

  • 4 veliki kosi mocarele

  • 25 gramov parmezana


Dodatno

  • 1 čajna žlička soli

  • 1/4 čajne žličke sveže mletega popra

  • 2 veliki žlici oljčnega olja

  • 320 mililitrov vode

  • sveže sekljan peteršilj


Priprava


1. Pečico prižgemo na funkcijo žar in rešetke postavimo na vrhnjo etažo. Piščanca osušimo s papirnatimi brisačkami in začinimo s soljo in poprom.

2. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in popečemo piščanca, da lepo porjavi (5 do 7 minut na vsaki strani). Vse skupaj prestavimo na krožnik.

3. V ponev nato zlijemo tri četrtine paradižnikove omake. Dodamo vodo in peresnike ter pol žličke soli. Premešamo, počakamo, da zavre, zmanjšamo ogenj in počakamo, da se testenine zmehčajo, tekočina pa zgosti. Odstranimo z ognja.

4. Piščanca postavimo na vrh testenin in prelijemo s preostankom omake. Na vrh položimo še mocarelo in potresemo s parmezanom. Nato vse skupaj postavimo v pečico za 2 do 3 minute, da sir na vrhu postane zlato rjav. Vzamemo iz pečice, potresemo s svežim peteršiljem in kosilo je pripravljeno.
Preberite še: Testenine iz enega lonca, kot jih pripravi Tereza Poljanič

Fotografija: from_my_point_of_view/Getty Images
Datum Objave: 4.9.2023 ob 07:09

Več iz te teme:

kosilopiščanec

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.