Odprta Kuhinja

Testenine iz enega lonca, kot jih pripravi Tereza Poljanič

Odpri galerijo
A+   A-
Jed, pripravljena 1, 2, 3. Umažemo le eno kozico, v katero gredo prav vse sestavine, damo jih kuhati, se vrnemo in voilà! Kosilo je skoraj na mizi. Spet se igrajte s sestavinami, ki so v sezoni, prav vsaka je zamenljiva.


Sestavine


- 300 g pirinih testenin
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 1 bela čebula
- 4 stroki česna
- 2 šopka sveže bazilike
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- sol in poper po okusu
- 4 skodelice vode
- svež parmezan ali neaktivirani kvasni kosmiči
Preberite še pogovor s Terezo Poljanič: Pri izbiri sestavin moramo biti pikolovski

Priprava


1. Narežite čebulo, česen in češnjeve paradižnike. Vzemite večjo kozico in na eno stran postavite testenine, na drugo pa paradižnike, čebulo, česen, baziliko, oljčno olje. Prelijete jih z vodo.

2. Na srednjem ognju kuhajte 10 minut, dokler testenine niso al dente. Voda bo izparela, ne skrbite. Postrezite s svežim parmezanom ali neaktiviranimi kvasnimi kosmiči za vegansko različico.
Priporočamo še: Odprta kuhinja Valentine Smej Novak: »Naša je takšna, kot bi jo obrnil navzven«

Fotografija: arhiv Tereze Poljanič
Datum Objave: 5.8.2019 ob 08:08

Več iz te teme:

testenineTereza Poljaničen lonec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja