Testenine iz enega lonca, kot jih pripravi Tereza Poljanič

Jed, pripravljena 1, 2, 3. Umažemo le eno kozico, v katero gredo prav vse sestavine, damo jih kuhati, se vrnemo in voilà! Kosilo je skoraj na mizi. Spet se igrajte s sestavinami, ki so v sezoni, prav vsaka je zamenljiva.

Sestavine

– 300 g pirinih testenin
– 300 g češnjevih paradižnikov
– 1 bela čebula
– 4 stroki česna
– 2 šopka sveže bazilike
– 2 jedilni žlici oljčnega olja
– sol in poper po okusu
– 4 skodelice vode
– svež parmezan ali neaktivirani kvasni kosmiči

Preberite še pogovor s Terezo Poljanič: Pri izbiri sestavin moramo biti pikolovski

Priprava

1. Narežite čebulo, česen in češnjeve paradižnike. Vzemite večjo kozico in na eno stran postavite testenine, na drugo pa paradižnike, čebulo, česen, baziliko, oljčno olje. Prelijete jih z vodo.

2. Na srednjem ognju kuhajte 10 minut, dokler testenine niso al dente. Voda bo izparela, ne skrbite. Postrezite s svežim parmezanom ali neaktiviranimi kvasnimi kosmiči za vegansko različico.

Priporočamo še: Odprta kuhinja Valentine Smej Novak: »Naša je takšna, kot bi jo obrnil navzven«

Fotografija: arhiv Tereze Poljanič

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed