Odprta Kuhinja

Hitro pecivo s skuto in borovnicami

Odpri galerijo
A+   A-
Sočno. Namesto ameriških borovnic lahko uporabite maline, robide ali drugo drobno sadje.



Sestavine


- 2 beljaka
- vrečka vaniljevega sladkorja
- zavitek listnatega testa
- 0,5 dl sladke smetane
- 250 g pasirane skute
- 2 rumenjaka
- 3–4 žlice sladkorja v prahu
- ameriške borovnice (lahko tudi maline, robide ...)
- nalistani mandlji

Priprava


1. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.

2. Listnato testo odvijemo in ga na vsaki stranici rahlo zarežemo 1,5 cm od roba (ne prerežemo).

3. Z mešalnikom ločeno zmešamo nestepeno sladko smetano, pasirano skuto, rumenjaka in sladkor v prahu. Zmes se mora malce zgostiti. Počasi in narahlo dodamo beljakov sneg. Zmes previdno nadevamo na listnato testo (do zarezanega roba) in po vrhu posujemo z borovnicami ter nalistanimi mandlji.

4. Pečemo pri 200–210 stopinjah Celzija približno 20–25 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo, da se pecivo malo ohladi, nato narežemo na kvadratke.
Priporočamo še: TOP 10 poletnih receptov z marelicami


Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 15.7.2019 ob 08:07

Več iz te teme:

skutaborovnicepripravapecivosestavine

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja