
Sočno. Namesto ameriških borovnic lahko uporabite maline, robide ali drugo drobno sadje.
Sestavine
– 2 beljaka
– vrečka vaniljevega sladkorja
– zavitek listnatega testa
– 0,5 dl sladke smetane
– 250 g pasirane skute
– 2 rumenjaka
– 3–4 žlice sladkorja v prahu
– ameriške borovnice (lahko tudi maline, robide …)
– nalistani mandlji
Priprava
1. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.
2. Listnato testo odvijemo in ga na vsaki stranici rahlo zarežemo 1,5 cm od roba (ne prerežemo).
3. Z mešalnikom ločeno zmešamo nestepeno sladko smetano, pasirano skuto, rumenjaka in sladkor v prahu. Zmes se mora malce zgostiti. Počasi in narahlo dodamo beljakov sneg. Zmes previdno nadevamo na listnato testo (do zarezanega roba) in po vrhu posujemo z borovnicami ter nalistanimi mandlji.
4. Pečemo pri 200–210 stopinjah Celzija približno 20–25 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo, da se pecivo malo ohladi, nato narežemo na kvadratke.
Priporočamo še: TOP 10 poletnih receptov z marelicami
Recept in fotografija: Ana Bulat