Hitro pecivo s skuto in borovnicami

Sočno. Namesto ameriških borovnic lahko uporabite maline, robide ali drugo drobno sadje.

Sestavine

– 2 beljaka
– vrečka vaniljevega sladkorja
– zavitek listnatega testa
– 0,5 dl sladke smetane
– 250 g pasirane skute
– 2 rumenjaka
– 3–4 žlice sladkorja v prahu
– ameriške borovnice (lahko tudi maline, robide …)
– nalistani mandlji

Priprava

1. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.

2. Listnato testo odvijemo in ga na vsaki stranici rahlo zarežemo 1,5 cm od roba (ne prerežemo).

3. Z mešalnikom ločeno zmešamo nestepeno sladko smetano, pasirano skuto, rumenjaka in sladkor v prahu. Zmes se mora malce zgostiti. Počasi in narahlo dodamo beljakov sneg. Zmes previdno nadevamo na listnato testo (do zarezanega roba) in po vrhu posujemo z borovnicami ter nalistanimi mandlji.

4. Pečemo pri 200–210 stopinjah Celzija približno 20–25 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo, da se pecivo malo ohladi, nato narežemo na kvadratke.

Priporočamo še: TOP 10 poletnih receptov z marelicami

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana