Odprta Kuhinja

Hladna kolerabična juha z okusom limone

A+   A-
Čisto brez limone!



Za dva.

Sestavine


- 250 g olupljene in očiščene mlade nadzemne kolerabe
- 5 vejic citronskega timijana
- 3 vejice citronskega šetraja
- list limonske trave
- ½ bio zelenjavne kocke
- žlička oljčnega olja
- 200 ml vroče vode

Priprava


1. Kolerabo olupimo in narežemo na kocke, zeliščne vejice osmukamo, linonsko travo nasekljamo.

2. Olje segrejemo in dodamo osmukana zelišča ter kratek čas popražimo, da se sprostijo arome. Dodamo zelenjavno kocko in 200 ml vode ter pokuhamo približno 5 minut. Odstavimo in ohladimo.

3. Kolerabo v blenderju zmeljemo, da dobimo tekočo osnovo, nato dodamo še jušno osnovo in spet zmešamo.

4. Juho ohladimo v hladilniku in ponudimo hladno, zraven serviramo listna stebla kolerabe.
Namig: Če imate radi bolj mlečen okus, med mešanjem dodajte malo mleka ali mehak kozji sir.

Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 12.6.2018 ob 06:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: