Odprta Kuhinja

Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike

Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike (Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Ko imaš omenjene skupine posejane po vsem travniku, jih je prav neekonomično zbobnati vkup za eno mizo. Pripravimo raje bolj priročen združek dveh legendarnih piknik jedi – hot doga in čevapčičev.

Čevap dog je priročna poslastica, pri kateri na sredini mehke štručke ždi sočen čevapčič, družbo pa mu delata še mlada čebula in beli sir. Brez omak ne bo šlo. Čevap dog najbolj zasije s kajmakovo omako in omako iz pečene paprike.

Hot dog s čevapčiči

Kajmakova omaka

  • 100 g kajmaka
  • 1–2 žlici kisle smetane
  • pol žličke česna v prahu
  • sol

Omaka iz pečene paprike

  • 100 g vložene pečene rdeče paprike v kisu
  • 50 g kremnega sira
  • sol, poper

Priprava

  1. Kajmakova omaka: s sekljalnikom zmešamo kajmak, kislo smetano in česen v prahu v gladko omako. Solimo jo po okusu.
  2. Omaka iz vložene pečene paprike: s sekljalnikom zmešamo omako iz odcejene pečene paprike in kremnega sira.Solimo in popramo po okusu.
  3. Čevapčiči: peka čevapčičev je preprosta, če se držimo uveljavljenih načel: pečemo jih na ne prevroči rešetki; vmes jih obračamo, da se spečejo z vseh strani; pri rokovanju z njimi jih ne prebadamo; in seveda še najpomembnejši: prvi čevapčič pripada žarmojstru, skupaj z vrčkom piva.
  4. Čevap dog: hot dog štručko razpolovimo, po želji jo lahko tudi popečemo na žaru.
  5. V razprto štručko vtaknemo čevapčič ali dva, po njem potresemo narezano mlado čebulo in nadrobimo beli sir.
  6. Po vsem skupaj površno nadevamo obe omaki.
  7. Postrežba: čevap doge zbiramo v košarici, z njo pa nato zakrožimo po piknik prizorišču.

Priporočamo še: Golaž: osnove, ki jih morate poznati

Datum Objave: 1.5.2024 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj