Hrustljavi metuljčki iz samo treh sestavin

Odpri galerijo
A+ A-
Končno marec, mesec, ko se začne pomlad. S temi sladkimi zalogaji, ki so predelava znamenitega francoskega peciva, poznanega pod različnimi imeni, kot so slonovo uho, palmovi listi, francoska srca, jo bomo vsekakor lažje dočakali. Potrebujete listnato testo in malce sladke domišljije.
Posebnost in odlika te sladice je hrustljavost, ki jo povzroči karamelizacija kristalnega sladkorja. Ne pričakujte mehkobe rogljičkov ali gnezd.

ni podpisa
Metuljčki iz listnatega testa
- zavojček listnatega testa
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- pol žlice grenkega kakava
Priprava
1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Sladkor in kakav stresemo v skodelico in ju pomešamo.
2. Ohlajeno testo razgrnemo na delovni površini.
3. Celotno površino potresemo s sladkorno mešanico in testo na obeh daljših stranicah dvakrat prepognemo proti sredini.
4. Prepognjena dela zapremo skupaj kot dolgo in ozko knjigo, da dobimo nekakšen enoten štrukelj. Tega razrežemo na kose, široke približno 2 cm. Ko jih nazaj razpremo, se osrednjega dela držijo 4 kraki, po dva na vsaki strani. Dele listnatega testa, ki je sprijeto v teh krakih, odlepimo narazen in jih oblikujemo v metuljeva krila. Ta bodo precej prazna, a brez skrbi, med peko se vse lepo napihne.
5. Metulje odlagamo na pekač, med njimi pustimo kar nekaj prostora.
6. Pečemo približno 20 minut.
Namig: Pecivo lahko dodatno okrasimo s stopljeno čokolado, perlicami in mrvicami. K tej različici se čudovito poda pomarančna lupinica.
Priporočamo še: Do kdaj moramo v resnici porabiti lanski krompir
Datum Objave: 3.3.2023 ob 12:03