Odprta Kuhinja

Hrustljavi metuljčki iz samo treh sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Končno marec, mesec, ko se začne pomlad. S temi sladkimi zalogaji, ki so predelava znamenitega francoskega peciva, poznanega pod različnimi imeni, kot so slonovo uho, palmovi listi, francoska srca, jo bomo vsekakor lažje dočakali. Potrebujete listnato testo in malce sladke domišljije.


Najbolj spretni lahko listnato testo seveda umesite sami, a navadni smrtniki ta korak preskočimo in se ponj raje odpravimo v trgovino. Za današnji recept izberite kar tisto že razvaljano. Razmislite, kako ga boste posladkali in v metulje dodali nekaj kontrasta. Dovolj bo že malce cimeta, jaz sem se odločila za grenek kakav, čudovito se bo obnesla tudi malinova ali jagodna marmelada. Poigrajte se z rozinami ali morda brusnicami. Marsikaj, kar se vam že nekaj časa skriva po omari, lahko porabite v teh metuljčkih.

Posebnost in odlika te sladice je hrustljavost, ki jo povzroči karamelizacija kristalnega sladkorja. Ne pričakujte mehkobe rogljičkov ali gnezd.

ni podpisa
ni podpisa
Čudovit posladek ob skodelici kave!

Metuljčki iz listnatega testa  • zavojček listnatega testa

  • 3 žlice kristalnega sladkorja

  • pol žlice grenkega kakava


Priprava


1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Sladkor in kakav stresemo v skodelico in ju pomešamo.

2. Ohlajeno testo razgrnemo na delovni površini.

3. Celotno površino potresemo s sladkorno mešanico in testo na obeh daljših stranicah dvakrat prepognemo proti sredini.

4. Prepognjena dela zapremo skupaj kot dolgo in ozko knjigo, da dobimo nekakšen enoten štrukelj. Tega razrežemo na kose, široke približno 2 cm. Ko jih nazaj razpremo, se osrednjega dela držijo 4 kraki, po dva na vsaki strani. Dele listnatega testa, ki je sprijeto v teh krakih, odlepimo narazen in jih oblikujemo v metuljeva krila. Ta bodo precej prazna, a brez skrbi, med peko se vse lepo napihne.

5. Metulje odlagamo na pekač, med njimi pustimo kar nekaj prostora.

6. Pečemo približno 20 minut.
Namig: Pecivo lahko dodatno okrasimo s stopljeno čokolado, perlicami in mrvicami. K tej različici se čudovito poda pomarančna lupinica.

Priporočamo še: Do kdaj moramo v resnici porabiti lanski krompir
Datum Objave: 3.3.2023 ob 12:03

Več iz te teme:

listnato testometuljčkislonovo uho

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.