Hrustljavi orehovčki

Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi. Iz vse bolj priljubljene pirine moke.

Za 16 piškotov.

Sestavine

– 150 g polnozrnate pirine moke
– 70 g mletih orehov
– 30–50 g nasekljanih rozin
– 1/2 žličke pecilnega praška
– 2 žlički grenkega kakava
– 80 g rjavega sladkorja
– 70 g masla
– žlička vaniljevega ekstrakta
– 1 jajce
– rjavi sladkor
– polovičke orehovih jedrc

Priprava

1. Pekač pokrijemo s peki papirjem.

2. V posodi zmešamo moko, mlete orehe, nasekljane rozine, pecilni prašek in kakav.

3. Rjavi sladkor in maslo stepemo, dodamo vaniljo in jajce.

4. Postopoma primešamo moko z dodatki. Ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko vode, če je presuho, ali malce moke, če je preveč lepljivo.

5. Pripravimo si manjšo posodico z rjavim sladkorjem in polovičke orehovih jedrc.

6. Iz mase naredimo kroglice, jih povaljamo v rjavem sladkorju, položimo na pekač in pritisnemo ob dno. Na vsak piškot vtisnemo še orehovo jedrce.

7. Pečemo na 175 stopinjah 10–13 minut.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed