Odprta Kuhinja

Hrustljavi orehovčki

Odpri galerijo
A+   A-
Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi. Iz vse bolj priljubljene pirine moke.



Za 16 piškotov.

Sestavine


- 150 g polnozrnate pirine moke
- 70 g mletih orehov
- 30–50 g nasekljanih rozin
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 2 žlički grenkega kakava
- 80 g rjavega sladkorja
- 70 g masla
- žlička vaniljevega ekstrakta
- 1 jajce
- rjavi sladkor
- polovičke orehovih jedrc

Priprava


1. Pekač pokrijemo s peki papirjem.

2. V posodi zmešamo moko, mlete orehe, nasekljane rozine, pecilni prašek in kakav.

3. Rjavi sladkor in maslo stepemo, dodamo vaniljo in jajce.

4. Postopoma primešamo moko z dodatki. Ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko vode, če je presuho, ali malce moke, če je preveč lepljivo.

5. Pripravimo si manjšo posodico z rjavim sladkorjem in polovičke orehovih jedrc.

6. Iz mase naredimo kroglice, jih povaljamo v rjavem sladkorju, položimo na pekač in pritisnemo ob dno. Na vsak piškot vtisnemo še orehovo jedrce.

7. Pečemo na 175 stopinjah 10–13 minut.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 22.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

piškotiorehihrustljavčki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja