Hrustljavi zvitki s porom in krompirjem

Preprosto vegetarijansko kosilo ali prigrizek brez mlečnih izdelkov.

Sestavine

– 4 krompirji
– velik por
– 250 g vlečenega testa v listih
– rastlinsko olje
– sol, poper

Priprava

1. Por očistimo, zarežemo po dolgem na pol in dobro operemo, tudi med listi. Osušimo in sesekljamo.

2. Krompir olupimo in drobno narežemo.

3. Segrejemo ponev, dodamo žlico olja in narezan krompir. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter na srednji temperaturi pražimo, dokler ne postane mehak in zlato rumeno zapečen, nato dodamo sesekljan por in pražimo nekaj minutk, da se zmehča in živo zeleno obarva. Krompir s porom odstavimo z ognja, da se ohladi.

4. Liste vlečenega testa damo narazen, prepognemo in prerežemo na pol, tako iz enega lista dobimo 2 dvoplastni ploskvi. Vsako ploskev premažemo z vodo in malo olja, da list zmehčamo. Žlico nadeva iz krompirja in pora porazdelimo na vlečeno testo v ozki črti in zvijemo v zvitek. Ponovimo, da porabimo ves nadev.

5. Zvitke polagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo jih približno 20 minut pri 180 stopinjah, da se zlato rjavo zapečejo. Vzamemo jih iz pečice in počakamo, da se ohladijo, saj so hladni še boljši.

Namig: Postrežemo jih lahko s skledo solate in pomako iz jogurta z drobnjakom.
Poizkusite še: Piščančja obara s puhastimi cmočki

Recept in fotografija: Kristina Jug in Mitja Bezenšek (Vibrant Plate).

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana