Ideja za najboljše kosilo na izjemno vroč dan

Fotografija: Hana Splichal

Privoščite si solato in se v vročih dneh izognite druženju s štedilnikom. A naj bo prav posebna.

V belem delu olupka je precejšnja količina vitaminov B in C, kalij, cink, antioksidanti. Je mogoče, da najbolj zdrav del lubenice mečemo stran? Nutricionisti so napisali dolg seznam ugodnih učinkov tistega dela lubenice, ki je takoj pod zelenim olupkom. Če boste zagriznili v beli del lubenice, boste zaužili snovi, ki ugodno vplivajo na srce in ožilje, na mladosten videz kože, boljšo prekrvavljenost in višji libido. To so današnji nasveti iz zdrave kuhinje brez kuhanja.

Sestavine

  • 300 g očiščene lubenice
  • 200 g kumare
  • manjša čebula
  • šopek mete
  • žlica tahinija (sezamova pasta)
  • sok pol limone
  • sol in poper

Priprava

1. Lubenico, očiščeno semen, narežite na kocke, primerne za grižljaje. Čebulo narežite na manjše kocke, prav tako kumaro. Mladih kumar ni treba lupiti.

2. Polovico mete nasekljajte. Drugo polovico zmiksajte v preliv skupaj s tahinijem, soljo in poprom. Dodajte čim manj vode, samo da lahko miksate. Preliv naj bo gost.

3. V skledi pošteno premešajte vse sestavine. Ponudite čim prej, preden kumare spustijo tekočino.

Preberite še: Razkrit recept za zeleno solato, ki si jo Jennifer Aniston vsak dan privošči za kosilo

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana