
Privoščite si solato in se v vročih dneh izognite druženju s štedilnikom. A naj bo prav posebna.
V belem delu olupka je precejšnja količina vitaminov B in C, kalij, cink, antioksidanti. Je mogoče, da najbolj zdrav del lubenice mečemo stran? Nutricionisti so napisali dolg seznam ugodnih učinkov tistega dela lubenice, ki je takoj pod zelenim olupkom. Če boste zagriznili v beli del lubenice, boste zaužili snovi, ki ugodno vplivajo na srce in ožilje, na mladosten videz kože, boljšo prekrvavljenost in višji libido. To so današnji nasveti iz zdrave kuhinje brez kuhanja.
Sestavine
- 300 g očiščene lubenice
- 200 g kumare
- manjša čebula
- šopek mete
- žlica tahinija (sezamova pasta)
- sok pol limone
- sol in poper
Priprava
1. Lubenico, očiščeno semen, narežite na kocke, primerne za grižljaje. Čebulo narežite na manjše kocke, prav tako kumaro. Mladih kumar ni treba lupiti.
2. Polovico mete nasekljajte. Drugo polovico zmiksajte v preliv skupaj s tahinijem, soljo in poprom. Dodajte čim manj vode, samo da lahko miksate. Preliv naj bo gost.
3. V skledi pošteno premešajte vse sestavine. Ponudite čim prej, preden kumare spustijo tekočino.
Preberite še: Razkrit recept za zeleno solato, ki si jo Jennifer Aniston vsak dan privošči za kosilo
Fotografija: Hana Splichal