Imenitno zapečena svinjska rebra

Za vse, ki obožujete takšne mesne priboljške, tukaj so navodila za popolna svinjska rebra, kakršna pripravijo v Zelenem gaju!

Takoj ko je Boštjan Berke, ki v Fokovcih vodi vse bolj znano Gostilno Zeleni gaj, iz starinske pečice potegnil ta imenitno zapečena svinjska rebra, je bilo jasno, da bo naš fotograf Dejan Javornik naredil slastno fotografijo. Še namig, preden se lotite: ko kupujemo rebra, mesarja prosimo, naj nam na kožno stran zareže mrežasti vzorec. Zareze sicer lahko poskusimo narediti tudi doma, vendar je zelo verjetno, da ima mesar veliko bolj oster nož od našega najboljšega.

Sestavine

Za 4 ali 6 oseb.

  • 1 kg svinjskih reber z kožo
  • sol, mleti poper, kumina
  • malo svinjske masti
  • in še: kos aluminijaste folije

Priprava

1. Svinjska rebra natremo z soljo, poprom in kumino. Položimo jih v pekač, ki smo ga premazali s svinjsko mastjo.

2. Rebra pečemo približno pol ure na 220 stopinj Celzija. Ko koža nabrekne, jih pokrijemo s kosom aluminijaste folijo in pečemo pokrite še dobro uro na 150 stopinjah Celzija.

3. Proti koncu pečenja folijo odstranimo in za 10 minut povišamo temperaturo na 200 stopinj Celzija, da dobimo zlatorjavo hrustljavo skorjico.

4. Preprosto, kajne? Dober tek!

Priporočamo še: Odličen trik za najboljšo mesno štruco
Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed