Inovativen zajtrk z jogurtom, ki je preplavil tiktok

Fotografija: nensuria/Getty Images

Obožujete sladke zajtrke? Potem boste gotovo veseli recepta, ki v teh dneh preplavlja tiktok.

Nov recept vedno pride prav, sploh, ko gre za idejo, kako pripraviti inovativen zajtrk. Navadno posežemo po jogurtu, kruhu in jajcih, danes pa predlagamo jed, ki je odlična kombinacija vseh treh. Najbolj bo razveselila tiste, ki dan radi začnete s sladkimi okusi, kljub temu pa ne bo treba imeti slabe vesti, saj bomo za slajenje uporabili med ali javorjev sirup.

Naš današnji recept je po sestavinah morda še najbolj podoben šnitam, a tokrat kruha v jajčno mešanico ne bomo namakali. Namesto tega bomo jajca zmešali z jogurtom, dodali malce medu in cimeta in vse skupaj dobro premešali. Nato bomo zmes naložili na rezine kruha, vse skupaj obogatili še z najljubšim sadjem in spekli v pečici. Tisti, ki imate doma cvrtnik na zrak, pa lahko jed pripravite tudi v njem in si tako zjutraj prihranite še kakšno dragoceno minuto.

@justine_snacks

I’m seeing these greek yogurt+egg+blueberry toasts go around and I wanted in – this is much more inspired by Taiwanese custard toast though

♬ original sound – Justine


Recept je nadvse preprost, količine pa prilagajamo številu jedcev, ki se nam bodo pridružili pri zajtrku. Za tri rezine kruha bomo potrebovali eno jajce in eno porcijo jogurta. To bo zadostovalo za eno odraslo osebo oziroma dva otroka. Pri izbiri sadja ste popolnoma svobodni. Ker je okus namaza precej nevtralen, se bo odlično ujel z jagodičevjem, jabolki, kakiji, lahko tudi bananami. Posebej sladkosnedi lahko po vrhu potresete tudi koščke čokolade.

@feelgoodfoodie Viral #yogurttoast is worth all the hype! I used @stonyfield ♬ original sound – Feel Good Foodie


Tiktokove jogurtove rezine bomo v pečici pri 200 stopinjah Celzija pekli približno 15 minut, dokler jajce ne zakrkne, kruh pa postane zlato rjav in odlično hrustljav. Sadje na vrhu bo karameliziralo, za piko na i pa lahko po vsem skupaj pokapljate še malce medu ali javorjevega sirupa.

Preberite še: Pohane šnite iz krofov: nihče več ne bo hotel svežih

Fotografija: nensuria/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed