Odprta Kuhinja

Izvrstni ohrovtovi zrezki

Drozomanija, polpetke
Odpri galerijo
A+   A-
Kako porabiti kruh, ki ostaja? Tole je eden najboljših načinov.



Recept nam je ob ekskluzivni predstavitvi svoje nove knjige Sladka in slana drožomanija, zaupala Anita Šumer in povedala, da jih obožuje, čeprav ohrovt ni njena ljubezen: »Ti zrezki so bili zame odkritje leta, posebno ker nisem velika ljubiteljica ohrovta! Z njimi me je razvajala draga prijateljica Sonja v trenutkih, ko mi je bilo najtežje. Upam, da bodo razveselili tudi vas!«

Sestavine za štiri



  • 500 g ohrovta

  • 250 g starega kruha (najbolje belega ali mešanega)

  • 150 g mleka

  • jajce

  • 1,5 žličke soli

  • poper po okusu, druge začimbe (majaron, origano) po okusu

  • za cvrtje: drobtine in olje


Priprava


1. Najprej namočimo kruh v mleku; to dodajamo previdno, da zmes ne bo premokra.

2. Ohrovt narežemo na četrtine, odstranimo trde dele stebel. Vržemo ga v vrel osoljen krop in skuhamo do polovice, nato ohladimo, dobro ožamemo in povsem odcedimo. Narežemo ga na tanke trakove.

3. Dodamo jajce, posolimo in popopramo. Če je preveč mokro, dodamo drobtine, če je presuho, pa mleko ali jajce.

4. Oblikujemo kroglice, jih sploščimo, povaljamo v drobtinah in ocvremo v ponvi, najprej na eni strani, da porjavijo, nato obrnemo in še na drugi strani.
Nasvet: Zmes lahko spečete tudi v pečici kot narastek. Tedaj jo naredite mehkejšo in dodajte kakšno jajce ali dve več, lahko primešate tudi nariban sir ali pa ga potresete po vrhu.

Recept: Anita Šumer, iz nove knjige Sladka in slana drožomanija
Fotografija: Nik Jarh
Datum Objave: 20.4.2020 ob 11:04

Več iz te teme:

brezmesne jediAnita Šumerohrovtohrovtovi zrezki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja