Izvrstni piščančji taquitosi za družinsko zabavo

Še boljša različica priljubljene jedi iz mehiških restavracij.

Posebno doživetje je, ko se doma odločimo poustvariti svojo najljubšo jed iz restavracije, ki jo radi obiščemo, ali nekaj, kar smo si radi privoščili na potovanju. Tokrat bomo spomine, zapisane v naših brbončicah, obujali s hrustljavimi taquitosi, v katerih se skriva okusno in sočno piščančje meso.

Marinada za tisti »uau« učinek

Mehiški prigrizek je toliko dober, kolikor okusno je pripravljen nadev. Tako priporočamo, da piščancu, ki je ključna sestavina te jedi, posvetite malce več pozornosti. Velik del bo opravila že Vegeta Natur za piščanca, ki bo na naraven način povzdignila okus tega mesa. Zavojček mešanice v sebi skriva kar dve pomembni komponenti vsake marinade: to sta morska sol in nekaj za izboljšanje okusa – začimbe. Česen, sladka paprika, ingver, kurkuma, črni poper, koriander, pekoča paprika, kumina, beli poper in kardamom v pravih razmerjih pričarajo aromo, ki se ji ni mogoče upreti. Marinadi nato dodamo še malce olja in soka citrusov za dodatno mehkobo in privzdignjen okus ter v njej okopamo piščančje trakce. Po pol ure je meso pripravljeno za nadaljnjo obdelavo, mi pa smo že na pol poti, da tisti, ki se zbirajo za domačo mizo, jedi ne bodo mogli prehvaliti.

Z Vegeto Natur za piščanca se lahko lotite vseh mogočih že znanih kombinacij ali pa se domislite novih. Karkoli boste storili, piščanec vam bo hvaležen!

Pečica namesto cvrtja

Še en trik za izboljšavo priljubljene mehiške jedi imamo. Ponavadi se v tortilje ovit nadev dokonča s cvrtjem, a ker si želimo pri družinskih obrokih, četudi so namenjeni zabavi, med pripravo ohranjati živila čim bolj zdrava, bomo taquitose spekli kar v pečici. Brez skrbi, ne na račun okusa. Presenečeni boste, kako hrustljavi bodo grižljaji, želodci pa manj obteženi.

Piščančji taquitosi

  • 6 do 8 tortilj
  • 1 piščančje prsi brez kože in kosti
  • 150 g sira čedar, naribanega

Marinada

  • 4 do 5 žlic oljčnega olja
  • 2 zvrhani žlici mešanice začimb Vegeta Natur za piščanca
  • sok in lupinica polovice limone
  • sok in lupinica polovice limete

Priprava

1. Pripravimo marinado: v skledo ali vrečko za živila stresemo navedene sestavine ter jih premešamo.

2. Piščanca narežemo na debelejše trake in ga osušimo na papirnatih brisačkah. Tako se ga bo marinada bolje oprijela.

3. Osušenega piščanca prestavimo v marinado in dobro premešamo. Ker gre za manjše kose mesa, bo zadostovalo že, da ga mariniramo 30 minut.

4. Pečico prižgemo na 230 stopinj.

5. Na ogenj postavimo ponev, segrejemo žlico olja in na njem na hitro opečemo meso.

6. Pripravimo nadev: meso stresemo na desko in ga dobro nasekljamo. Predenemo ga v skledo, dodamo sir in vse skupaj premešamo.

7. Tortilje narežemo na 4 trikotnike in jih z vseh strani premažemo z oljem s pomočjo čopiča.

8. Na vsak daljši krak trikotnika damo dobro žličko ali dve nadeva, zvijemo in stabiliziramo z zobotrebcem. Taquitose odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

9. Prigrizek pečemo od 10 do 15 minut.

10. Pred postrežbo ostranimo zobotrebce in ponudimo z raznoraznimi mehiškimi pomakami.

Namig: preden tortilje narežete in nadevate, priporočamo, da jih ovijete v aluminijasto folijo in za nekaj minut postavite v ogreto pečico. Tako bodo bolj mehke in enostavneje jih bo zviti.

 

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed