Izvrstno jabolčno pecivo brez dodanega sladkorja

Kot ga pripravi blogerka Urška Fartelj.

Sestavine

Testo
– 450 g moke
– 250 g sv. masti ali masla
– 2 žlici kisle smetane, 2 jajci
– zavitek pecilnega praška, ščep soli

Nadev
– pribl. 1 kg jabolk

Priprava

1. Sestavine umesimo v gladko testo in ga razdelimo na pol; prvi del razvaljamo in položimo v srednje velik pekač (35 cm x 27 cm), na peki papir.

2. Jabolka olupimo, naribamo. Z jabolčnim nadevom pokrijemo spodnji del testa, jabolka pa z razvaljanim drugim delom testa. Z vilicami testo prepikamo in jabokov lepin pečemo na 180 stopinjah 30–35 minut.

3. Jabokov lepin narežemo na približno na 5 x 5 cm velike kose.

Namig: Če smo sladkosnedi, lahko v nadev dodamo do 3 žlice sladkorja, prav tako v testo, in sicer 150 g sladkorja. Če pa boste pekli brez sladkorja, pazite, da so jabolka dovolj sladka, sicer vam pecivo ne bo všeč.

Priporočamo še: Slivov kolač

Recept: Urška Fartelj
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana