Jabolčna juha z rdečo lečo
Odpri galerijo
A+ A-
Domači jabki, vzhodnjaški pridih.
Sestavine
- 5 jabolk
- 150 g rdeče leče (namočene)
- žlička kumine, žlička koriandrovih semen
- žlička soli
- 1 čebula, strok česna
- 1 dl belega suhega vina, 0,5 l vode
- 4 žlice sončničnega olja
- 2 žlici kokosovega mleka
- pol žličke kurkume
Priprava
1. Namočeno lečo skuhamo v slani vodi, približno 10 minut. Odcedimo.
2. Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka in jih prepražimo. Dodamo lečo in v terilniku zdrobljena semena kumine in koriandra. Še malo prepražimo, nato prilijemo vino. Pokuhamo, da alkohol izhlapi, in prilijemo vodo.
3. Juha naj se še kuha približno 20 minut oz. toliko, da je leča popolnoma mehka, nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pri serviranju ji dodamo še kokosovo mleko, v katero smo vmešali kurkumo.
Priporočamo še: Sočne makove kocke z jabolki
Recept in fotografija: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si
Datum Objave: 10.1.2019 ob 14:01