Jabolčne kocke z ingverjem in kokosom

Tokrat malo drugačna kombinacija okusov, kot smo vajeni.

Če ste velik ljubitelj ingverja, ga vmešajte kake pol žličke več. Sestavin je tu za manjši pekač velikosti 23 x 14 cm.

Sestavine

Podlaga
– 4 žlice mletih mandljev
– 50 g moke
– žlica kokosa
– jajce
– 60 g sladkorja
– žlička sveže naribanega ingverja
– 2 žlici olja
Nadev
– 160 g pasirane skute
– jajce
– 3 žlice kisle smetane
– 2 žlici kokosa
– 1/2 jabolka, olupljenega in narezanega na koščke

Priprava

1. Pekač dobro namastimo po dnu in robovih. Odrežemo kos peki papirja in ga položimo na dno pekača.

2. Zmešamo mandlje, moko in kokos.

3. Jajce in sladkor penasto stepemo. Dodamo ingver in olje. Primešamo suhe sestavine.

4. Testo vlijemo v model in pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 10 minut.

5. Medtem zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in kokos. Skutno zmes vlijemo na napol pečeno podlago, potresemo s koščki jabolka in pri 180 stopinjah pečemo še 30–35 minut.

6. Kolač narežemo na koščke in ponudimo. Najbolj tekne še malo topel.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Preberite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana