Odprta Kuhinja

Jabolčni drobljenec

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Za prste obliznit!


Sestavine


Testo
- 70 g neslanega masla
- 100 g trsnega sladkorja
- manjše jajce
- 125 ml grškega jogurta
- 110 g moke
- pol žličke cimeta
- pol žličke vinskega kamna

Nadev
- 3 večja jabolka
- 200 g mlečne karamele

Drobljenec
- 60 g neslanega masla
- 70 g moke
- žlica trsnega sladkorja

Priprava


1. Naredimo mlečno karamelo. Potrebujemo liter polnomastnega mleka, 200 g sladkorja, vaniljo, postrgana semenca in strok ali cimetovo paličko: sestavine v kozici segrevamo do vretja, znižamo temperaturo in kuhamo približno poldrugo uro, da se krema zgosti in karamelizira, ves čas mešamo, da se ne prismodi. Palčko ali strok odstranimo, kremo preložimo v steklen kozarec.

2. Naredimo drobljenec: vse sestavine stresemo v skledo in drobimo med prsti, da dobimo drobtine oziroma kašo.

3. Pripravimo nadev: jabolka olupimo in očistimo pečk ter naribamo.

4. Pečico vklopimo na 180 ºC. Pripravimo testo: v skledi penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo jajce in dobro premešamo. Dodamo jogurt in mešamo. Presejemo moko, vinski kamen in cimet in dobro premešamo. Model (cca 26 x 19 cm) namastimo ali obložimo s papirjem za peko, vanj pretresemo testo. Čezenj previdno razmažemo mlečno karamelo, potresemo z naribanimi jabolki, čez pa drobljenec. Pečemo kakšno uro. Pecivo postrežemo mlačno ali hladno, čezenj lahko nakapljamo preostanek mlečne karamele.
Priporočamo še: 20 receptov z zeljem

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 11.9.2019 ob 17:09

Več iz te teme:

jabolkajabolčni drobljenec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja