Odprta Kuhinja

Jabolka v testu: njihova priprava je otročje lahka, videz pa atraktiven

Odpri galerijo
A+   A-
Da sladica očara, se mora čim bolj poigrati s kontrasti. Ta jabolka v testu so sočna in hrustljava, sladka in kisla, vroča in ledena.


Glede na opisano ni težko razumeti, zakaj se jim je tako presneto težko upreti. Družbena omrežja je obnorel recept za banane, zavite v listnato testo – na podoben način sva se midva odločila obleči jabolka. Nastala so prava kolesa sreče z vaniljevim sladoledom.

Jabolka v testu



  • 2–3 večja jabolka

  • žlička cimeta

  • 2 žlički rjavega sladkorja

  • zavitek svežega listnatega testa


Premaz

  • jajce

  • 2 žlici mleka


Za povrh

  • vaniljev sladoled, mandljevi lističi


Priprava


1. Jabolka olupimo in jih vodoravno narežemo na približno centimeter debela kolesca.

2. V sredino vsakega kolesca z modelčkom za piškote izrežemo luknjo, da odstranimo peščišče.

3. V posodici zmešamo sladkor in cimet.

4. Jabolčne kolute povaljamo v cimetovi zmesi.

5. Listnato testo razvijemo in narežemo na centimeter široke trakove. Vsak trak razpolovimo, da dobimo dva enako dolga, nato oba ovijemo okoli jabolčnega kolesca.

6. Ovita jabolka zbiramo na pekaču, prekritem s peki papirjem. Premažemo jih z mešanico jajca in dveh žlic mleka.

7. Jabolka v testu pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.

8. Po peki jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Še vroča postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda, po želji povrhu frcnemo še mandljeve lističe.
Še vroča postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda, po želji povrhu frcnemo še mandljeve lističe.

Priporočamo še: 3 jedi iz preprostega testa za palačinke
Datum Objave: 1.3.2023 ob 09:03

Več iz te teme:

jabolkajabolka v testu

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.