Jagodna pogača z bezgovimi cvetovi
Odpri galerijo
A+ A-
Za gospodinje, ki ljubijo hitre in dobre recepte.
Jagodno marmelado pripravim vsako leto, vsaj nekaj kozarčkov. Idejo, kaj dodati in s čim jo narediti posebno, dobim, ko imam pred seboj posodo jagod in se ozrem naokoli. Morda letos preizkusim nekoliko pikantno kombinacijo, da bo džem dobra priloga k mesnim jedem. Stalnica bo zagotovo bezeg.
Sestavine
- 100 g masla, 3 jajca, 90 g sladkorja
- 1,5 dl mleka, 220 g moke
- pol vrečke pecilnega praška
- 2 cvetova bezga (osmukamo)
- žlica likerja iz citrusov
- 300 g jagod
- jagodna marmelada (če imate takšno z bezgom, toliko bolje)
Priprava
1. Pekač, velik približno 26 x 18 cm, namažemo z maslom in dobro potresemo z moko. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. Jajca ločimo in iz beljakov stepemo sneg. Maslo penasto vmešamo, nato počasi dodajamo rumenjake in sladkor.
3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo počasi vmešamo k jajčni osnovi, nato dodamo mleko, liker in osmukane bezgove cvetke.
4. Testo vlijemo v pekač.
5. Če imamo jagode drobne, pustimo cele, drugače jih narežemo na polovice, vsako pomočimo v jagodno marmelado in zložimo po biskvitnem testu. Ko je površina zapolnjena, damo pekač v ogreto pečico in pečemo 35–40 minut.
Fotografija: Eva Legiša
Poizkusite še: Cheesecake brez peke z belo čokolado
Datum Objave: 10.6.2019 ob 09:06