Cheesecake brez peke z belo čokolado

Mmmm, kako dobra torta! Pravzaprav je to cheesecake, ki nam ga je pripravila Mateja Hojnik, ko smo pasli oči v njeni lepi kuhinji tukaj.

Cheesecake brez peke je narejen po receptu Tjaše in Blaža (Midva kuhava), ki tudi na našem portalu navdušujeta s svojimi tortami in z odličnimi idejami za nedeljska kosila. Originalen recept najdete tukaj, naša gostiteljica pa ga je malce spremenila, da je še bolj preprost. Več spodaj.

Sestavine

– 150 g maslenih piškotov (Mateja je uporabila ovsene)
– 80 g masla
– 200 g bele čokolade
– 250 ml sladke smetane
– 500 g maskarpone sirčka
– 6 listov želatine
– 2 žlici sladkorja v prahu
– zavojček rdečega preliva za torte
– maline in španski vetrci za dekor

Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm.

Priprava

1. Piškote zmeljite do finega, jih prelijte s stopljenim maslom in premešajte. Na tortno podlago postavite obroč za torte, nato pa ob dno potlačite piškotno zmes. Piškotno dno naj bo ravno in enakomerno.

2. Sladko smetano čvrsto stepite.

3. Belo čokolado raztopite nad vodno kopeljo in jo primešajte k maskarponeju.

4. Liste želatine namočite v hladni vodi in počakajte, da nabreknejo. Ožemite jih in vrzite v kozico. Nad nizkim ognjem mešajte, da se želatina popolnoma raztopi, nato pa jo z električnim mešalnikom primešajte k maskarponeju.

5. V maskarponejevo zmes zmešajte še sladkor v prahu. Povsem na koncu s spatulo primešajte še stepeno smetano. Dobljeno kremo prelijte čez piškotno dno in torto postavite v hladilnik.

6. Pripravite rdeči preliv po navodilih na embalaži. Prelijte ga po ohlajeni torti in ponovno postavite v hladilnik. Pred postrežbo mora torta pridno čakati v hladilniku vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.

Priporočamo še: Makova rulada z limonovo kremo

Fotografije: Sonja Ravbar
Izvedba: Mateja Hojnik
Recept: Midva kuhava

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed