Odprta Kuhinja

Jagodne blazinice z vaniljevim pudingom

Odpri galerijo
A+   A-
To bo odslej vaš najljubši nedeljski zajtrk, ob kavici namesto rogljička.



Žepki s pudingovim nadevom – zato, ker so jagode sinonim za uživaške sladkosnedne trenutke in kdaj nam to bolj prav pride kot recimo ob nedeljskem zajtrku?

Preberite tudi: Kaj pomenijo pikice, s katerimi so na površini posute jagode


Jagodne blazinice


Za 10 blazinic.

  • 300 g jagod

  • 2 paketa listnatega kvašenega testa

  • zavitek praška za vaniljev puding

  • 500 ml mleka

  • 3 žlice sladkorja

  • 90 g zdroba

  • jajce

  • sladkor v prahu po želji


Priprava


1. Mleko zavremo in ga nekaj žlic odvzamemo, da vmešamo prašek za vaniljev puding in sladkor, nato vrnemo v mleko in skuhamo puding. Ohladimo ga.

2. Jagode očistimo pecljev in narežemo na manjše koščke.

3. Pečico vključimo na 180 stopinj in pekač obložimo s peki papirjem.

4. V puding vmešamo jajce in zdrob.

5. Testo narežemo na enake kvadrate ali pravokotnike in polovico na sredini izrežemo z modelčkom za piškote.

6. Začnemo sestavljati: plast testa položimo na peki papir, nanj namažemo dobro žlico pudinga, povrhu potresemo jagode in pokrijemo s kosom testa, ki ima vzorec. Dobro zapremo robove blazinice, tako da jih stisnemo z vilicami.

7. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah, nato temperaturo povečamo na 200 stopinj in pečemo še 5 minut. (Spremljajte peko in čas prilagodite svoji pečici.)

8. Ponudimo potresene s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Trik za hitro rulado brez peke biskvita s skoraj tremi milijoni ogledov (VIDEO)
Datum Objave: 22.5.2021 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: