Jagodne blazinice z vaniljevim pudingom

Odpri galerijo
A+ A-
To bo odslej vaš najljubši nedeljski zajtrk, ob kavici namesto rogljička.
Žepki s pudingovim nadevom – zato, ker so jagode sinonim za uživaške sladkosnedne trenutke in kdaj nam to bolj prav pride kot recimo ob nedeljskem zajtrku?
Preberite tudi: Kaj pomenijo pikice, s katerimi so na površini posute jagode
Jagodne blazinice
Za 10 blazinic.
- 300 g jagod
- 2 paketa listnatega kvašenega testa
- zavitek praška za vaniljev puding
- 500 ml mleka
- 3 žlice sladkorja
- 90 g zdroba
- jajce
- sladkor v prahu po želji
Priprava
1. Mleko zavremo in ga nekaj žlic odvzamemo, da vmešamo prašek za vaniljev puding in sladkor, nato vrnemo v mleko in skuhamo puding. Ohladimo ga.
2. Jagode očistimo pecljev in narežemo na manjše koščke.
3. Pečico vključimo na 180 stopinj in pekač obložimo s peki papirjem.
4. V puding vmešamo jajce in zdrob.
5. Testo narežemo na enake kvadrate ali pravokotnike in polovico na sredini izrežemo z modelčkom za piškote.
6. Začnemo sestavljati: plast testa položimo na peki papir, nanj namažemo dobro žlico pudinga, povrhu potresemo jagode in pokrijemo s kosom testa, ki ima vzorec. Dobro zapremo robove blazinice, tako da jih stisnemo z vilicami.
7. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah, nato temperaturo povečamo na 200 stopinj in pečemo še 5 minut. (Spremljajte peko in čas prilagodite svoji pečici.)
8. Ponudimo potresene s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: Trik za hitro rulado brez peke biskvita s skoraj tremi milijoni ogledov (VIDEO)
Datum Objave: 22.5.2021 ob 07:05