Jajca kot mafini
Odpri galerijo
A+ A-
Tokrat bomo jajca spekli v pečici na podlagi slanine in sira, v obliki prikupnega in nasitnega kolačka.
Jajca kot mafini
Za 4 osebe.
- 4 jajca
- 8 rezin slanine
- 4 rezine sira
- mlada čebula
- sol, poper
Priprava
1. Pečico priključimo na 200 stopinj Celzija.
2. Namastimo 4 vdolbine pekača za mafine.
3. Vanje položimo trakove slanine, prekrižano, tako da dva skupaj oblikujeta podlago. Namesto slanine lahko uporabimo tudi kuhan pršut ali poljubno drugo mesnino.
4. Slanino prekrijemo z eno rezino sira. Nato čez vse skupaj ubijemo jajce. Solimo, popramo in potresemo z mlado čebulo.
5. Potisnemo v pečico in se v popolnem miru lotimo priprave opečenih kruhkov in kave ter iskanja časopisa, ki ga bomo prebirali med zajtrkom.
6. Jajca se bodo pekla približno 20 minut.
Priporočamo še: Noč čarovnic: najbolj simpatične kuharske ideje
Naslovna fotografija: roemart/getty Images
Datum Objave: 30.10.2023 ob 06:10