Odprta Kuhinja

Jajca kot mafini

Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat bomo jajca spekli v pečici na podlagi slanine in sira, v obliki prikupnega in nasitnega kolačka.


V pekaču z navadno šestimi ali devetimi ločenimi prostorčki lahko pripravimo tudi nekoliko bolj ležeren zajtrk. S papirjem za peko se ni treba mučiti, če izberete tako slanino, da bo prekrila celoten obod in dno vdolbine za mafin: je dovolj mastna. Sicer pa peki papir narežemo na koščke, kajti jajčka bi se sicer prijela in bi imeli delo, da jih spravimo ven. Predstavljajte si tak zajtrk z mini kosmiči z jogurtom in mini žemljico. Bi začeli dan z nasmehom?

Jajca kot mafini


Za 4 osebe.

  • 4 jajca

  • 8 rezin slanine

  • 4 rezine sira

  • mlada čebula

  • sol, poper


Priprava


1. Pečico priključimo na 200 stopinj Celzija.

2. Namastimo 4 vdolbine pekača za mafine.

3. Vanje položimo trakove slanine, prekrižano, tako da dva skupaj oblikujeta podlago. Namesto slanine lahko uporabimo tudi kuhan pršut ali poljubno drugo mesnino.

4. Slanino prekrijemo z eno rezino sira. Nato čez vse skupaj ubijemo jajce. Solimo, popramo in potresemo z mlado čebulo.

5. Potisnemo v pečico in se v popolnem miru lotimo priprave opečenih kruhkov in kave ter iskanja časopisa, ki ga bomo prebirali med zajtrkom.

6. Jajca se bodo pekla približno 20 minut.
Priporočamo še: Noč čarovnic: najbolj simpatične kuharske ideje


Naslovna fotografija: roemart/getty Images
Datum Objave: 30.10.2023 ob 06:10

Več iz te teme:

zajtrkjajcaslanina

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.