Jajčni namaz

Vedno malo drugačen; v hladilniku se obdrži 3 dni.

Sestavine

– 2 trdo kuhani jajci

– žlica kisle smetane ali čvrstega jogurta

– sol, poper, žlička gorčice

– dodatki: drobno narezana šunka, kisle kumarice, redkvice, tunina, zelišča (drobnjak, peteršilj, koper, mlada čebula, listi redkvic, korenja), nariban hren, korenje, pretlačena gorgonzola ipd.

Priprava

1. Jajca olupimo in drobno narežemo, naribamo ali pretlačimo z vilicami.

2. Dodamo jim smetano ali jogurt, gorčico, vse skupaj rahlo solimo, popramo po okusu in premešamo.

3. Mešanici dodamo izbrane dodatke in premešamo v gladek namaz. Po potrebi vmešamo še malo jogurta ali smetane.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poizkusite še: ribji namaz s čičerko

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana