
Iščete nov recept, kako pripraviti krompir?
Krompir se pojavlja v mnogih slovenskih jedeh, a danes ne bomo pripravljali praženega, pireja ali česa podobnega. Na našem portalu smo ga ponudili že na vse različne načine, iskali smo tudi trike, kako narediti najboljšega iz pečice. Tokrat pa bomo poskusili kar takšnega, kakršnega delajo v eni najbolj znanih verig hitre prehrane na svetu.
Ne bomo cvrli pomfrija, bomo pa sledili trendu, ki te dni preplavlja tiktok. Pripravili bomo nekakšne krompirjeve polpete, ki so na zunaj izjemno hrustljavi, v notranjosti pa izjemno puhasti. Komentarji na družbenih omrežjih so navdušujoči, med drugim priporočajo tudi, da si jed privoščite s prilogo mešanice kisle smetane in majoneze. Pa poglejmo!
Sestavine
- 1 velik krompir
- 1 jajce
- žlica koruznega škroba
Priprava
1. Krompir najprej olupimo, narežemo na manjše kose in v kropu kuhamo 6 do 8 minut.
2. Kuhan krompir odcedimo in počakamo, da se ohladi. Nato ga naribamo in dodamo jajce ter koruzni škrob.
3. Zmes pomešamo in oblikujemo v polpete. Položimo jih na papir za peko in za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.
4. Polpete še zamrznjene ocvremo v vročem olju, jih popivnamo s papirnato brisačko in postrežemo s poljubno omako.
Preberite še: To je ena najboljših in najbolj preprostih slovenskih krompirjevih jedi
Fotografija: NataBene/Getty Images