Ježki za uvod v veseli december

Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.

Sestavine

  • 200 g piškotov speculaas
  • 175 g mletih piškotov plazma
  • 85 g masla sobne temperature
  • 2 žlici ruma za peko
  • 150 ml lešnikovega mleka (lahko tudi kombinacija riž-lešnik)
  • 25 g čokolade v prahu
  • 2 žlici lešnikovega namaza
  • pomarančna lupina
  • kokosovi kosmiči, mlete pistacije, mlete čokoladne mrvice

Priprava

1. Piškote zmeljemo v drobtinice, pomešamo z maslom, nato dodamo vse druge sestavine in z roko oblikujemo testo. Sestavine se morajo enakomerno pomešati.

2. Piškotno zmes postavimo na hladno za približno uro.

3. Z rokami oblikujemo ježke in jih povaljamo v kokosovi moki, mletih pistacijah oziroma se prepustimo navdihu.

Priporočamo še: Piškotni navdušenec svetuje, kako speči najboljše piškote

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana