Ježki za uvod v veseli december

Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.

Sestavine

  • 200 g piškotov speculaas
  • 175 g mletih piškotov plazma
  • 85 g masla sobne temperature
  • 2 žlici ruma za peko
  • 150 ml lešnikovega mleka (lahko tudi kombinacija riž-lešnik)
  • 25 g čokolade v prahu
  • 2 žlici lešnikovega namaza
  • pomarančna lupina
  • kokosovi kosmiči, mlete pistacije, mlete čokoladne mrvice

Priprava

1. Piškote zmeljemo v drobtinice, pomešamo z maslom, nato dodamo vse druge sestavine in z roko oblikujemo testo. Sestavine se morajo enakomerno pomešati.

2. Piškotno zmes postavimo na hladno za približno uro.

3. Z rokami oblikujemo ježke in jih povaljamo v kokosovi moki, mletih pistacijah oziroma se prepustimo navdihu.

Priporočamo še: Piškotni navdušenec svetuje, kako speči najboljše piškote

Fotografija: Sonja Ravbar

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed