
Popoln posladek, ki ga naredimo mimogrede med kuhanjem kosila, pospravimo v hladilnik in se veselimo trenutka, ko bo jogurtov mousse prišel na mizo.
Čudovita je ta pena, v kateri s pomočjo želatine tako rekoč »zamrznemo« zračne mehurčke v stepeni smetani, ki povzročijo tisto lahkotnost sladice in posebno prijeten občutek, ko se topi na jeziku. Zaradi grškega jogurta je osvežilna, a svetujem, da uporabite manj mastnega, sicer boste obtežili okus, ki lahko postane že preveč maslen.
Lahko jo ponudite z marmelado, svežim sadjem ali tistim iz kompota. Komaj čakam, da si jo privoščimo z jagodami, češnjami ali malinami. Za 4 porcije.
Jogurtov mousse
- 4 listi želatine
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 40 g sladkorja v prahu
- 150 g manj mastnega grškega jogurta
Priprava
1. Želatino namočimo v hladni vodi.
2. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor v prahu, stepemo, a ne do čvrstega.
3. Grški jogurt z metlico vmešamo v smetano.
4. V lonček damo 2 žlici jogurtove mešanice in postavimo na štedilnik na majhen ogenj. Ko se začne segrevati, hitro ožamemo želatino in jo dodamo v lonček. Pomešamo, da se želatina raztopi, in takoj odstavimo.
5. Med neprestanim mešanjem želatino vlijemo v jogurtovo mešanico in vse skupaj prelijemo v kozarčke.
6. Postavimo v hladilnik za kakšno uro. Ko se strdi, okrasimo s sadjem in uživamo.