Jogurtov mousse: hitra sladica iz kozarčka, ki prav vsakič navduši

Popoln posladek, ki ga naredimo mimogrede med kuhanjem kosila, pospravimo v hladilnik in se veselimo trenutka, ko bo jogurtov mousse prišel na mizo.

Čudovita je ta pena, v kateri s pomočjo želatine tako rekoč »zamrznemo« zračne mehurčke v stepeni smetani, ki povzročijo tisto lahkotnost sladice in posebno prijeten občutek, ko se topi na jeziku. Zaradi grškega jogurta je osvežilna, a svetujem, da uporabite manj mastnega, sicer boste obtežili okus, ki lahko postane že preveč maslen.

Lahko jo ponudite z marmelado, svežim sadjem ali tistim iz kompota. Komaj čakam, da si jo privoščimo z jagodami, češnjami ali malinami. Za 4 porcije.

Jogurtov mousse

  • 4 listi želatine
  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 150 g manj mastnega grškega jogurta

Priprava

1. Želatino namočimo v hladni vodi.

2. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor v prahu, stepemo, a ne do čvrstega.

3. Grški jogurt z metlico vmešamo v smetano.

4. V lonček damo 2 žlici jogurtove mešanice in postavimo na štedilnik na majhen ogenj. Ko se začne segrevati, hitro ožamemo želatino in jo dodamo v lonček. Pomešamo, da se želatina raztopi, in takoj odstavimo.

5. Med neprestanim mešanjem želatino vlijemo v jogurtovo mešanico in vse skupaj prelijemo v kozarčke.

6. Postavimo v hladilnik za kakšno uro. Ko se strdi, okrasimo s sadjem in uživamo.

Preberite tudi: Teh 5 jedi bi v Planici naročili mi
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana