Jogurtova pita z jagodičevjem

Osvežilna pita, za katero ni treba prižigati pečice.

Za 8 ali 10 kosov oziroma za pekač s premerom 20 cm.

Sestavine

Osnova
– 230 g maslenih piškotov, 200 g masla

Krema
– 300 g navadnega tekočega jogurta
– 100 g sladkorja v prahu, lupinica 1 limone
– 10 g želatine (lističi ali prah), 0,5 l sladke smetane

Dekoracija
– 200 g mešanega jagodičevja (maline, borovnice, robidnice)
– 250 g svežih jagod

Priprava

1. Osnova: maslo stopimo. Piškote zmeljemo, da dobimo piškotne drobtine. Drobtine in tekoče maslo zmešamo v homogeno zmes. Enakomerno jo razporedimo po tortnem obroču, torej po podlagi in robovih. Za dve uri postavimo v hladilnik.

2. Krema: želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano trdo stepemo. Odmerimo 100 g jogurta, ga zmešamo s sladkorjem v prahu in pogrejemo. Namočeno želatino ožamemo in raztopimo v toplem osladkanem jogurtu. Dodamo še preostali jogurt, nastrgano limonino lupinico, premešamo in na koncu ročno, z metlico, vmešamo še stepeno smetano.

3. Kremo vlijemo na ohlajeno tortno osnovo in postavimo za nekaj ur v hladilnik (najbolje kar čez noč). Preden postrežemo, okrasimo z mešanim svežim jagodičevjem.

Priporočamo še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice

Recept: Syu Poropat
Fotografija: Špela Ankele

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed