Odprta Kuhinja

Juha iz pečene rdeče paprike

Odpri galerijo
A+   A-
Najboljša je iz doma pečenih paprik.Priprava: za peko paprik 1 ura; priprava juhe: 5 minut.

Sestavine


- 8 pečenih rdečih paprik
- 2 žlici karija, sol
- 1 l zelenjavne jušne osnove ali vode

Priprava


1. Pečenim paprikam odstranimo semenje in pecelj in jih damo v mešalnik (blender) ali lonec. Prilijemo malo jušne osnove, začinimo s karijem in v mešalniku zmeljemo, v loncu pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. Prilijemo preostanek jušne osnove, pristavimo in zavremo.

2. Po okusu začinimo s soljo, poprom, brizgom olja in ponudimo s popečenimi kockami kruha.

3. Po juhi postrežemo pečena svinjska nabodala in solato z radičem in krompirjem.

Nasvet: Pečene paprike zlahka spečete sami doma, le pravi čas se morate na to spomniti. V tem času pa so velikokrat na voljo tudi v večini delikates supermarketov kot solata s česnom, peteršiljem, oljem in brizgom kisa. Odlična izbira. Manj okusna izbira, res bolj za silo, je vložena pečena paprika, saj je vložena v kisu. Če uporabite to, paprike dobro oplaknite, zelo kisle celo prelijte z vročo vodo, odlijte in skuhajte juho, kakor je opisano.

Različica: Del, recimo četrt, jušne osnove zamenjajte s kokosovim mlekom. Za gostejšo juho, že skoraj enolončnico, pa med papriko vmešajte pest ali dve rdeče leče in kuhajte 10 minut.

Namig: Kar vam juhe ostane, jo lahko porabite v četrtek ali petek v omaki za testenine.

Naredimo vnaprej: Vsaj paprike specite že dan prej, tudi olupite in očistite jih prej. Vsekakor in povsem razumljivo, juho lahko skuhate v celoti že zvečer.

Ali ste vedeli: Da se pri nas v uredništvu še vedno niso polegle strasti zaradi spora, ki je izbruhnil med dvema kolegicama zaradi načina peke paprik.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Nadevane paprike z lečo in salamo

Datum Objave: 6.11.2017 ob 09:11

Več iz te teme:

kosilovečerjapaprikejuhardeče paprikepečene paprike

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.