Odprta Kuhinja

Juha z beluši in koprivo

homemade cream soup with asparagus and toasted ciabatta on rustic background
Odpri galerijo
A+   A-
Kopriva – še vedno ne dovolj cenjena.



Čas priprave: 30 minut, čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 500 g zelenih belušev
- 100 g listov mlade koprive
- 150 g mokastega krompirja
- 1 šalotka in strok česna
- 2 jedilni žlici sončničnega olja
- pribl. 8 dl zelenjavne juhe
- sol, zmlet poper
- 120 g kisle smetane
- malo limonovega soka

Priprava


1. Olupite spodnjo tretjino belušev, odrežite olesenele dele in jih narežite na majhne kose.

2. Operite liste koprive, jih dobro otresite, nekaj jih prihranite za okras, preostale pa grobo nasekljajte. Olupite in operite krompir ter ga narežite na majhne kocke. Olupite šalotko in česen ter ju drobno nasekljajte. V ponvi z vročim oljem pražite šalotko in česen, dokler ne posteklenita. Dodajte krompir in beluše, prilijte zelenjavno juho, solite in poprajte ter pustite rahlo vreti približno dvajset minut na srednje močnem ognju.

3. Dodajte liste koprive in juho dobro pretlačite. Po želji pustite vreti ali pa dolijte nekaj zelenjavne juhe. Odstavite z ognja, vmešajte približno 1 dl kisle smetane ter dodajte sol, poper in limonov sok.

4. Vlijte juho v skodelice, naredite okrasek s kislo smetano, potresite s preostalimi listi koprive in ponudite gostom. Po želji postrezite z belim kruhom.
Priporočamo še: Pecivo z bananami

Recept in fotografija: Guliver/Stockfood
Datum Objave: 13.4.2018 ob 10:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: